Een duik in het verleden.

Het Museum; IJstijdenmuseum te Buitenpost.


"In het IJstijdenmuseum laten wij de bezoekers iets zien over de ijstijden die vanaf 250.000 jaar geleden het landschap in Nederland bepaalden"
In het museum zijn diverse tentoonstellingen te vinden. Zo zijn er tentoonstellingen te zien van diverse Archeologen, zijn er mineralen te bewonderen
die in verschillende landen en gebieden gevonden zijn, fossielen die ons over de planten en dieren van vroeger vertellen, zwerfstenen die in de IJstijd
onze kant op zijn gekomen in de dikke laag ijs en er wordt aandacht besteed aan het landschap van toen en hoe we dat nu terug vinden.

Het is een museum voor jong en oud, waar niet alleen een tentoonstelling te bezichtigen is, maar waar ook allerlei activiteiten georganiseerd worden.
Zo zijn er dagen dat je met je bodumvondsten in het museum terecht kunt, experts kijken dan wat voor bijzondere vondst het is. Er worden lezingen
gehouden, over onderwerpen die met het museum te maken hebben. Er worden activiteiten voor kinderen georganiseerd op feestdagen en in vakanties.
Er worden kunst en kitsch dagen georganiseerd, waar experst gaan kijken wat uw schat waard is.

Er worden op afspraak rondleidingen gegeven in het museum, dit kan voor scholen en voor andere groepen. Ook een hapje en drankje kan hierbij geregeld worden.

Het museum is in de zomermaanden, april t/m begin oktober geopend. In de wintermaanden kan telefonisch of via de mail een afspraak gemaakt worden.

Voor meer informatie of voor aanmelding van een rondleiding kunt u de volgende link aanklikken;  www.ijstijdenmuseum.nl of bellen naar; 0511-544040
 

© 2011 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode